Sorgulama Teknikleri-Hulki Cevizoğlu

Gazeteciler, Doktorlar, Savcılar, Polisler ve Herkes İçin El Kitabı

1) Hulki Cevizoğlu 34 yıllık gazetecilik, 21 yıllık televizyonculuk deneyimlerini bilimsel verilerle halka sunuyor.

2) Türk medyasının ‘’sorgulama üstadı’’ Hulki Cevizoğlu nasıl soru sorulacağını belge, bilgi ve deneyimleriyle açıklıyor. Dünyaya meydan okuyor.

3) Gazeteciler, Doktorlar, Savcılar, Polisler ve tüm topluma soru sormanın sırlarını açıklıyor, korunma yöntemlerini deşifre ediyor.

4) Evren ve Yaşam ‘’soru’’ üzerine kurulu, ‘’soru’’ üzerinde dönmeye devam ediyor.

 

YAZAR HAKKINDA

Gazeteci-TV program yapımcısı Hulki Cevizoğlu (1 Mayıs 1958), A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde “Siyaset Bilimi” lisansı ve “İşletmecilik” yüksek lisansını tamamladı. 56 yaşında, 43 kitap yayınladıktan sonra, “ülkedeki kaos ortamında en iyi şey okumaktır” diyerek yeniden üniversiteye girdi. (İ.Ü.-AUZEF Sosyoloji). Bunun yanı sıra, 57 yaşında, 2 ayrı üniversitede birden Sosyal Psikoloji Doktorasına başladı. (Maltepe Üniversitesi ve St.Clements Üniversitesi). 1981’de gazeteciliğe başladığı Hürriyet’te aralıksız 8 yıl çalıştıktan sonra çeşitli basın kuruluşlarında muhabir, yönetici ve programcı olarak görev yaptı. Cevizoğlu, 1994’te başladığı ve “bir televizyon klasiği” haline gelen “Ceviz Kabuğu” programını HBB, Kanal 6, Show, ATV, Star, Flash, Kanaltürk ve Karadeniz TV’de (KRT) sürdürdü. Şubat 2013’te Ulusal Kanal’a geçti. Önce “Ceviz Kabuğu” sonra “İkna Odası” programı yaptı. Şu anda, 21. yılında “Ceviz Kabuğu” programını (kısa bir süre Sokak TV’nin ardından) Ulusal Kanal’da sürdürüyor…

Yazarlar-Hulki Cevizoğlu

Yeniçağ Gazetesi’nde 7 yıldır yazdığı köşe yazılarına, 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde AKP’nin yüzde 50 oy almasının ardından protesto niteliğinde son verdi. 2013’de yeniden başladı. Kısa bir süre Yurt Gazetesi’nde yazdı… 22 yıldır “Popüler Bilim” dergisini yayınlıyor… 23 Kasım 2009’da kurulan DSHP’nin (Demokratik Sol Halk Partisi) 5 Aralık’taki Kurucular Kurulu toplantısında “seçilerek” Genel Başkanı oldu. İki ay sonra, “uygulamadaki” ilke ayrılıkları nedeniyle istifa etti… Hulki Cevizoğlu’nun programları yükseköğretimde bazı derslerde incelenmekte ve bazı doktora tezlerinde kaynak oluşturuyordu. AKP iktidarının en şiddetli dönemlerinde buna cesaret edebilen çıkmadı. 44 adet kitabı bulunan Cevizoğlu’nun verilen ödüller arasından kabul ettiği 100’ü aşkın ödülü bulunmaktadır. AKP iktidarı sürerken ödül verme cesaretini gösterenlerin sayısı hızla azaldı!

(43)

Kategori: Politika, Video
Etiketler:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.