Strateji Ustası Atatürk – Fikret Bayır

Strateji denince aklınıza kimler gelir? Sun Tzu, Niccolò Machiavelli, Carl Von Clausewıtz, Basil Lidell Hart…

Geçmişten yakın tarihimize en bilinen ve dönemlerine damgalarını vurmuş belli başlı askeri ve siyasi stratejistler… peki, ya Mustafa Kemal?

ABD Harp Akademisi’nde strateji eğitimi almış olan E. Kur. Alb. Fikret Bayır, Mustafa Kemal’in strateji ustalığını, Trablusgarp Cephesi’nde başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti’yle taçlanan milli mücadele sürecini ayrıntılarıyla inceleyerek gözler önüne seriyor.

Bu kitapta, Sakarya Meydan Savaşı hakkında Arnold Toynbee’nin “Bu savaş, içinde yaşadığımız yüzyılın en büyük savaşlarından biridir.” saptamasının analizini bulacaksınız.

Ayrıca, ABD’nin ilk amfibi harekât doktrini kitabının Gelibolu’dan alınan derslerle yazıldığını ve Normandiya ile Iwo Jima Amfibi harekâtlarının başarısının Mustafa Kemal’in Çanakkale muharebelerindeki uygulamalarına dayandığını okuyacaksınız.

(Tanıtım Bülteninden)

 

YAZAR HAKKINDA

Yazarlar - Fikret Bayır

Yazarlar – Fikret Bayır

(35)

Kategori: Politika, Video
Etiketler:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.