Suriye’nin Sevr’i Amerikan Koridoru – Mehmet Ali Güller

100 yıl önce adı “Sevr”di, 100 yıl sonra “BOP” oldu, Büyük Ortadoğu Projesi. Genişletildi, “Geniş Ortadoğu Projesi” oldu. Hedefe yeni yerler eklendi, “Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi” oldu. Adı değişti, ancak özü hep aynı kaldı: Bölgeyi parçalamak, yeni devletçikler kurmak. Neden? Sömürebilmek için! İngiliz ve Fransız emperyalizmi 100 yıl önce bu topraklara Sevr için saldırdı. ABD iki kez Irak’a Sevr için saldırdı. Ve ABD Suriye’ye yine Sevr için saldırdı. ABD’nin Sevr’i, Basra’dan Doğu Akdeniz’e uzanan bir koridordu. Bu koridorun geçeceği Irak, Suriye, Türkiye ve İran’ın adım adım bölünmesi gerekiyordu. İlk adımı Irak’ta attılar ve “Barzanistan” adı altında Irak koridorunu kurdular, şimdi Suriye’de ikinci bir koridor inşa etmeye çalışıyorlar. Dün Irak’ta Özal’ı kullandılar, bugün Suriye’de Erdoğan’ı kullanıyorlar. Fakat şartlar artık değişti. ABD daha zayıf, Atlantik Cephesi yekpare değil ve bölge ülkelerinin arkasında bu kez somut olarak Rusya ve Çin var. Üstelik İran, Irak ve Suriye bir blok olarak hareket ediyor. Bu tablo, Amerikan Koridoru inşa etmek için Suriye’ye Sevr dayatanlara Lozan yanıtı üretmeye çalışmaktadır. Kısacası Atlantik ile Avrasya Suriye’de çarpışmaktadır. Elinizdeki kitap bu büyük çarpışmayı incelemektedir. Sevr’e karşı Lozan savaşı! Rafet Ballı’nın önsözüyle…

(Tanıtım Bülteninden)

 

YAZAR HAKKINDA

Yazarlar - Mehmet Ali Güller

Yazarlar – Mehmet Ali Güller

1974 yılında Malatya-Arguvan’da doğdu. İlk ve orta öğretimini Adana’da, yüksek öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde tamamladı.

2001 – 2006 yılları arasında Aydınlık Dergisi ve Ulusal Kanal’da çalıştı. Aydınlık Dergisi’nde Genel Yayın Yönetmenliği ve Yazı İşleri Müdürlüğü, Ulusal Kanal’da da Haber Müdürlüğü yaptı.

Daha sonra Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi olarak çalışan Güller, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nda da 41. Dönem (2008-2010) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Güller, mühendislik yaparken aynı zamanda Ulusal Kanal’da, kendisinin hazırlayıp sunduğu Ufuk Ötesi programını sürdürdü ve Odatv isimli internet sitesinde makaleler yazdı. Güller ayrıca yazı kurulu üyesi olduğu Teori Dergisi için de dosyalar hazırladı.

Mehmet Ali Güller, Aydınlık Dergisi‘nin 2011 yılında günlük gazete olarak çıkmasından sonra ise Ufuk Ötesi isimli köşesiyle Aydınlık‘ta yazmaya başladı.

Güller’in Kaynak Yayınları’ndan çıkan “ABD’nin Neo-Osmanlı Projesi: Büyük Kürdistan“, “Hükümet-PKK Görüşmeleri“, “IŞİD: Kara Terör” isimli üç kitabı ve Kırmızı Kedi Yayınevi’nde çıkan “Soros, CFR ve Arap Ayaklanması” isimli bir derlemesi bulunuyor.

(65)

Kategori: Politika, Video
Etiketler:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.