1984 – Caner Karamukluoğlu

Parti’nin dünya görüşü, onu hiç anlayamayan insanlara çok daha kolay dayatılıyordu. (…) Her şeyi yutuyorlar ve hiçbir zarar görmüyorlardı çünkü tıpkı bir mısır tanesinin bir kuşun bedeninden sindirilmeden geçip gitmesi gibi, yuttuklarından geriye bir şey kalmıyordu.

George Orwell’in kült kitabı Bin Dokuz Yüz Seksen Dört, yazarın geleceğe ilişkin bir kâbus senaryosudur. Bireyselliğin yok edildiği, zihnin kontrol altına alındığı, insanların makineleşmiş kitlelere dönüştürüldüğü totaliter bir dünya düzeni, romanda inanılmaz bir hayal gücüyle, en ince ayrıntısına kadar kurgulanmıştır. Geçmişte ve günümüzde dünya sahnesinde tezgâhlanan oyunlar düşünüldüğünde, ütopik olduğu kadar gerçekçi bir romandır Bin Dokuz Yüz Seksen Dört. Güncelliğini hiçbir zaman yitirmeyen bir başyapıttır; yalnızca yarına değil, bugüne de ilişkin bir uyarı çığlığıdır.

Can Yayınları, bu “bütün zamanların kitabını” Celâl Üster’in özenli çevirisiyle okura sunmaktan kıvanç duyuyor.

(Tanıtım Bülteninden)

KİTABIN YAZARI

George Orwell

KİTABI ANLATAN SANATÇI

Sanatçılar - Caner Karamukluoğlu

Sanatçılar – Caner Karamukluoğlu

20.06.1984 yılında Ankara\’da doğdu. Bilkent Üniversitesi Computer Technology and Information Systems bölümünü bitirdi. Daha sonra 2001 yılında tnk (teneke) isimli grubu kurdu. Oyunculuk olarak ise 2011 ocak ayında vizyona girecek olan Aşk Tesadüfleri Sever filminde konuk oyuncu olarak rol almıştır. Ayrıca filmin soundtrack\’i olan Yine Yazı Bekleriz şarkısını seslendirmiştir.

Grup olarak ise 2001 yılında Ankara\’da kuruldu. O yıllarda grubun davulcusu Ali Sürel ile Caner Karamukluoğlu lise arkadaşlarıydı ve TNKnin bugünkü müziğinden çok uzak sert bir türün dinleyicileriydiler. TNK\’yi kurmaya karar verdiklerinde; Caner 16, Ali ise 18 yasındaydı. O dönemlerde Caner\’in dershaneden arkadaşı olan Basri Hayran, basçı olarak bugünkü yerini aldı. Ali\’nin çocukluk arkadaşı Hasan Güleç’in de gruba katılmasıyla, çok genç yasta inanılmaz bir istekle bu ise başlayan bu 4 kişi; 2002 yılında düzenlenen SingYourSong adli yarışmada Genç Yetenek unvanına layık görüldü. Bundan sonra da çalışmalarına hızla devam edip; 2004 yılında Fanta Genç Yetenekler Arıyor adlı yarışmada ünlü müzisyenlerin ve yapımcıların bulunduğu bir jüri tarafından Türkiye birincisi seçildi.

(81)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.