Türkiye Yanıyor – Can Ataklı

Usta gazeteci Can Ataklı, Türkiye Yanıyor- Erdoğan’ın Terörle Dansı adlı kitabında Türkiye’nin etrafını saran terör yangınının nedenlerini sözünü sakınmadan bütün açıklığıyla ortaya koyuyor.

PKK, Türkiye’nin Güneydoğu’sunda okulları yakıyor, Atatürk büstlerini kırıyor, yollarda denetim uyguluyor ve Türk bayrağını gönderden indiriyor.

AKP Hükümeti ise müdahale edilmesini engelliyor ve sürece seyirci olmamızı istiyor. Neden?

Yanı başımızda bir Büyük Kürdistan kuruluyor ve bunun Türk topraklarını da kapsayacağı açıktan ilan ediliyor. Hükümet ise Barzani’ye her türden desteği sağlamaya devam ediyor. PKK daha şimdiden müttefiklerimizin en yakın müttefiki olmuş durumda. Ama hükümetimiz gelişmeleri sadece seyrediyor.
Neden?

AKP’nin 6. yılına giren Kürt açılımı, terörün elini güçlendirirken ülke bütünlüğüne kayda değer zararlar verdi. Ayrıca AKP’nin sıfır sorun anlayışı Türkiye’nin uluslararası itibarına büyük bir darbe vurdu.

AKP Güneydoğu’da neden Özerk Bölgeler yaratmayı amaçlıyor? Türkiye’nin sınırları neden siliniyor ve ordumuz ise gelişmelere neden seyirci? Yeni Osmanlı maceralarının arkasında hangi güçler var?

İŞID ve El-Nusra terör örgütleri Suriye ve Irak’ı yangın yerine çevirdiler. Yüzbinlerce insan yerinden yurdundan edilmiş. Suriye ve Irak’ta kafalar kesiliyor, tecavüzler ve tehditler günlük yaşamın bir parçası haline gelmiş durumda. Ama Türkiye’nin sınırları hala terör yuvalarına açık.

Artık bombalar Hatay’da, Urfa’da ve Gaziantep’te de patlıyor, ama hükümetimiz hala terör örgütlerine silahlı ve lojistik destek veriyor.

Yüzbinlerce Iraklı ve Suriyeli yerinden yurdundan edilmiş. Binlerce Suriyeli kadın ve çocuk büyük kentlerimizde perişan durumda ve dilencilikle geçiniyor. Erdoğan ise hala Allah’ın izniyle Şam’da namaz kılmaktan bahsediyor.

İŞID terör örgütü artık Türkiye’yi doğrudan tehdit ediyor. Ama Erdoğan IŞID’i hala terör örgütü olarak görmüyor. Acaba neden? Yoksa IŞID, Erdoğan’ın amacına hizmet mi ediyor?

Yoksa AKP’nin Suriye politikasının görünmeyen kısımları da mı var? Türkiye neden Suriye’ni bölünmesi için terör örgütlerine destek veriyor? Suriye bölünürse Türkiye mi kazanacak?

Usta gazeteci Can Ataklı, Erdoğan’ın tehditleri sonucu gazetesinden uzaklaştırıldı, televizyon programlarına çıkarılmadı ve susturulmaya çalışıldı ama yılmadan, gizlenen ve bilinmeyen birçok şeyi ortaya çıkarıyor.

Can Ataklı, Türkiye Yanıyor/Erdoğan’ın Terörle Dansı adlı kitabında Erdoğan’ın ve AKP’nin maskesini düşürüyor. Bu kitap sizi düşündürecek, bilgilendirecek, şaşırtacak ve size geniş bir bakış açısı sunacak.

Usta gazeteci Can Ataklı, Kürt açılımı ve Suriye kriziyle ilgili sansürlenen gerçekleri yazdı.

AKP Kürt sorunundan ne anlıyor?

Açılım neye ve kime hizmet etmiştir?

Terörle pazarlık olur mu?

İçsavaş mı terörle mücadele mi?

Terör ile Kürdü birbirinden ayırmadan barış olur mu?

Kürt sorununda çözümsüzlüğün nedenleri ve çözümün yolları nelerdir?

AKP, MİT, BDP, PKK, KCK, Abdullah Öcalan, Barzani ve Talabani’nin Kürt politikası nedir?

Kürt açılımı, yeni anayasa, anadilde eğitim ve Kürt sorununu yandaş basın nasıl çarpıttı?

Kürt sorunu üzerinden Cumhuriyetle hesaplaşmak ne anlama geliyor?

ABD, Türkiye’de ve Ortadoğu’da nasıl bir oyun oynuyor?

Arap baharı, Ortadoğu’daki gelişmeler ve Suriye krizi nasıl değerlendirilmelidir?

AKP’nin iç ve dış politikadaki çıkmazları nelerdir?

Erdoğan’ın yanlış stratejisi ve Davutoğlu’nun dış politikası Türkiye’yi Suriye’de nasıl bataklığa soktu?

Türkiye uluslararası ilişkilerde itibarını nasıl kaybetti?

(Tanıtım Bülteninden)

 

YAZAR HAKKINDA

Yazarlar-Can Ataklı

Yazarlar-Can Ataklı

1956 yılında Diyarbakır’da doğdu.

İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler’den mezun olan Ataklı, Gazeteciliğe Yeni Ortam gazetesinde başladı. Vatan, Günaydın, Dünya, Tan, Sabah, Kanal 6, Habertürk TV,Star, Star TV ve Business Channel’da köşe yazarı, yayın koordinatörü, yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. Star Medya Grubu’nun bünyesinde yer aldığı 2003-2004 yılları arasında Star TV’de ana haber ve Kırmızı Koltuk adlı programı sunuculuğu yaptı. 19 Temmuz 2013’te, köşesinde yazdığı “Veda”yazısıyla Vatan Gazetesi’nden ayrıldı.

Çeşitli televizyon kanallarında program yapmaktadır.

(137)

Kategori: Politika, Video
Etiketler:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.