İzleme
Bilkent Üniversitesi’nin en yaratıcı topluluklarından Edebiyat Topluluğu geçen sene ilkini düzenlediği Bilkent Kitap Festivali’nin bu sene 7-11 Nisan tarihleri arasında ikicisini düzenliyor. Okurları sevdikleri yazarlarla ve kitaplarla buluşturmayı amaçlayan açık hava festivali bahar temasıyla kitabı bir araya getirip kitap fuarlarının sıkıcı ve keşmekeş havasından sıkılan okurlara ferah bir edebiyat festivali sunmak üzere yapılıyor. Bu defa tüm Ankaralı edebiyat severlere açık olacak olan festival Bilkent Üniversitesi’nin geri planda kalmış olan kültürel ve sanatsal yüzünü sergilemeyi de amaçlıyor.
Festival programında ise sevilen yazarlarla yapılacak olan söyleşiler ön plana çıkıyor. Tuna Kiremitçi ve Canan Tangibi yeni nesil aşk romanlarının sevilen yazarlarının yanı sıra, bir döneme mizahıyla ve çocuk kitaplarıyla damgasını vurmuş olan festivalin onur konuğu Muzaffer İzgü ile ve sosyal ağlarla adını duyurup kısa sürede sevilen ve ilk kitabını henüz çıkaran “Beyinsiz Adam” lakaplı Hakim Türkmen ile samimi söyleşiler gerçekleştirilecektir. Ayrıca Penguen’in sevilen karikatüristleri Kaan Sezyum ve Serkan Altuniğne ile de gündeme ilişkin güzel bir sohbet gerçekleştirilecektir. Cumhuriyet Kitap’tan Sevgi Soysal ve Attila Şenkon imza günleri de festivalde yer alacak diğer etkinliklerden. Festival kapsamında ayrıca yayınevleri ve sahaflar 3 gün boyunca indirimli satışlarla okurları sevindirecek.Festivalin programı şöyle;
7 Nisan 2014, 12.30, C Blok Amfi: “Beyinsiz Adam” Hakim Türkmen Söyleşisi
7 Nisan 2014, 15.30, C Blok Amfi: Tuna Kiremitçi Söyleşisi
8 Nisan 2014, 12.30, C Blok Amfi: Muzaffer İzgü Söyleşisi
8 Nisan 2014, 12.30-13.30, Festival Alanı: Attila Şenkon İmza Günü
9 Nisan 2014, 12.30-13.30, Festival Alanı: Sevgi Özel İmza Günü
10 Nisan 2014, 12.30, C Blok Amfi: Canan Tan Söyleşisi
10 Nisan 2014, 17.30, FFB 05: Serkan Altuniğne-Kaan Sezyum Söyleşisi
8-9-10 Nisan tarihlerinde 3 gün boyunca Merkez Kampus İhsan Doğramacı Heykeli önündeki alanda kitap fuarı yer alacaktır(yayınevleri, sahaflar ve yiyecek stantları)
*Etkinliğe katılmak isteyenler için: Bilkent Üniversitesi’nin Tunus ve  Sıhhiye’den saat başlarında; Bahçeli, Armada ve Kentpark duraklarından ise on geçelerde servis kalkmaktadır.

(0)

Bilkent Kitap Festivali 2014

Haber | 0 Yorum

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.